12 lucruri pe care trebuie să le aibă un magazin online (partea I)

Cumpărăturile nu mai sunt de mult timp destinate doar femeilor. Există din ce in ce mai multe magazine online cu gadgeturi, magazine care pot ține un bărbat lipit de monitor cu orele. La fel se poate spune și despre magazinele online pentru copii, părinți sau adolescenți.

Sigur că nu există niște șabloane universale pe care un magazin online trebuie să le aibă pentru a fi unul de succes, dar există totuși niște lucruri esențiale pe care orice propietar de magazin trebuie să le aibă pe site-ul său.

  • Logo clar și ușor de recunoscut

Un logo clar și simplu reprezintă cartea de vizită a oricărui business, fie el un start-up sau chiar un brand deja cunoscut. Atunci când vine vorba despre online, un logo ușor de recunoscut este un element de încredere în ochii vizitatorilor.

 

fashiondays.ro

emag.ro

  • Avantaje și oferte

De regulă, vizitatorii decid foarte repede dacă vor să comande de pe site-ul tău sau nu, de aceea este de preferat să le captezi atenția in primele secunde. Și cu toții știm că nimic nu atrage un vizitator mai mult decât reducerile de preț și avantajele pe care le-ar avea dacă ar cumpăra de la tine. Foarte multă lume cumpără chiar și lucruri de care nu are nevoie, doar pentru că se află la reducere.

Ofertele speciale, discount-urile și chiar și transportul gratuit sunt primele lucruri pe care vizitatorii tăi le vor căuta la tine pe site, de aceea este important să existe niște bannere “eye-catching” în partea de sus a home-page-ului.

altex.ro

answear.ro

  • Cele mai vandute produse și știri noi

Dacă știi că urmează o perioadă de reduceri sau vreun eveniment pe care magazinul tău îl organizează sau îl sponsorizează, cel mai bun loc unde ai putea să anunți aceste lucruri este home-page-ul.

  • Numărul de telefon și live chat-ul

Numărul de telefon și mai ales chat-ul ajută extraordinar de mult la relația dintre tine și client. În cazul în care apre vreo problemă (nu știu cum să iși aleagă mărimea, nu știu să finalizeze comanda) preferă să vorbească pe chat.

zoot.ro

Acestea au fost primele 4 lucruri pe care trebuie să le aibă un magazin online din totalul de 12 pe care ne-am gândit să vi le prezentăm pe blog-ul nostru.

 

Save

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *